Tort de primăvară

.

Un tort potrivit pentru aniversări!

Ingrediente:
Pentru aluat:
►4 albuşuri
►4 linguri zahăr
►2 linguri făină
►2 linguri pesmet
►1/2 plic praf de copt
►100 g miez de nucă pisată
Pentru cremă:
►4 gălbenuşuri
►2 plicuri budincă vanilie
►120 g zahăr
►o lingură făină
►700 ml lapte
►200 g margarină
►50 g ciocolată
►200 g cremă de ciocolată
►300 g pişcoturi
►150 ml frişcă lichidă

1. Se bat albuşurile cu zahărul, se adaugă făina, pesmetul, praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o formă cu margini detaşabile. Se pune deasupra nuca, apoi se dă la copt.
2. Blatul copt se lasă în formă şi se unge cu crema de ciocolată, cât e cald.
3. Se freacă gălbenuşurile cu praful de budincă, zahărul, făina şi laptele, apoi se fierb. Se ia de pe foc, se amestecă cu margarina şi se împarte crema în două. Într-o parte se pune ciocolata să se topească. Peste blatul răcit se pune crema de vanilie, 100 g pişcoturi trecute prin lapte, apoi crema cu ciocolată. Se dă la frigider o oră. Se îndepărtează marginea detaşabilă, se îmbracă tortul în frişca bătută şi se ornează cu pişcoturi şi alte ornamente.
Vezi şi reţeta de tort cu ciocolată amăruie!

    
Vedete din Romania Vedete internationale