Ingrediente: Pentru aluat: ►4 albuşuri ►4 linguri zahăr ►2 linguri făină ►2 linguri pesmet ►1/2 plic praf de copt ►100 g miez de nucă pisată Pentru cremă: ►4 gălbenuşuri ►2 plicuri budincă vanilie ►120 g zahăr ►o lingură făină ►700 ml lapte ►200 g margarină ►50 g ciocolată ►200 g cremă de ciocolată ►300 g pişcoturi ►150 ml frişcă lichidă
1. Se bat albuşurile cu zahărul, se adaugă făina, pesmetul, praful de copt. Compoziţia se toarnă într-o formă cu margini detaşabile. Se pune deasupra nuca, apoi se dă la copt. 2. Blatul copt se lasă în formă şi se unge cu crema de ciocolată, cât e cald. 3. Se freacă gălbenuşurile cu praful de budincă, zahărul, făina şi laptele, apoi se fierb. Se ia de pe foc, se amestecă cu margarina şi se împarte crema în două. Într-o parte se pune ciocolata să se topească. Peste blatul răcit se pune crema de vanilie, 100 g pişcoturi trecute prin lapte, apoi crema cu ciocolată. Se dă la frigider o oră. Se îndepărtează marginea detaşabilă, se îmbracă tortul în frişca bătută şi se ornează cu pişcoturi şi alte ornamente. Vezi şi reţeta de tort cu ciocolată amăruie!