Tort inimioară

.

Un tort care arată foarte bine, perfect pentru o petrecere!
PORŢII: 6-8
PREPARARE: 40 min
COACERE: 25 min
Ingrediente:
Pentru blat:
► 6 ouă
►5 linguri zahăr
►4 linguri făină
►un praf de copt
►un praf sare
Pentru cremă:
►500 ml frişcă lichidă
►200 g ciocolată cu 70% cacao
►300 g vişine

1. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă pe rând gălbenuşurile, făina şi, la sfârşit, praful de copt.
2. Se pune compoziţia într-o formă de inimioară unsă cu unt şi se dă la cuptor 25-30 de minute. După ce se scoate, se lasă la răcit şi se taie pe orizontală, în două.
3. Pentru cremă, frişca se pune pe foc până se încălzeşte, apoi se amestecă cu ciocolata până se topeşte. Se dă la frigider pentru două ore. Se mixează apoi bine până îşi măreşte volumul.
4. Crema se împarte în două. Jumătate se pune peste blat, apoi se aşază vişinele. Cu restul de cremă se ornează tortul, după gust. Tot pentru ornat, se poate topi puţină ciocolată, care apoi se taie cu o formă de inimioară pentru fursecuri.
Încearcă şi tortul de napolitane!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale