Tort cu fructe

.

Ce poate fi mai bun şi mai răcoritor vara asta?
PORŢII: 10
PREPARARE: 50 min
COACERE: 40 min
AŞTEPTARE: 24 ore
Ingrediente:
► 10 ouă
►10 linguri zahăr
►10 linguri făină
►un praf de copt
►un kg frişcă lichidă
►2 kiwi
►2 portocale
►2 cutii compot de ananas

1. Se bat bine albuşurile, se adaugă zahărul, gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt. Se coace circa 40 de minute.
2. După ce s-a răcit, se taie blatul în două, se mixează frişca, şi se taie portocalele şi kiwi rondele.
3. În tavă se pune o folie de celofan şi se aranjează rondelele de kiwi şi de portocale şi jumătate din frişcă, după care se aşază prima parte a blatului şi se însiropează cu un compot de ananas.
4. Se pun frişca rămasă şi ananasul din compot tăiat bucăţele, urmând apoi şi cealaltă jumătate de blat, însiropat cu celălalt compot de ananas.
5. Se strânge folia peste el şi se dă la rece până a doua zi.
6. Se răstoarnă pe un platou, se ia folia şi se poate servi. Opţional, se poate rade coajă de la portocale în frişcă.
Încearcă şi reţeta de tort cu căpşuni!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton