Tort de portocale cu nuci

.

Nu stii ce prajituri sa faci sau ce mâncare sa mai gatesti? Te ajutam noi, cu cele mai simple si mai gustoase retete culinare, perfecte pentru tine si familia ta.
Ingrediente:

Pentru blat:

â–º6 ouă
â–º250 g zahăr
â–º250 g nuci măcinate
â–º2 portocale
â–º50 g cacao
â–º50 g stafide
â–ºesenţă de rom

Pentru umplutură şi ornat:

â–º1 plic cremă de ciocolată
â–º400-500 ml frişcă bătută
â–ºbomboane şi ciocolată rasă
1. Portocalele se spală foarte bine cu apă caldă şi se rad întregi.
2. Gălbenuşurile se bat cu zahărul, apoi se adaugă portocalele rase, cacaua, stafidele, nucile măcinate şi esenţa de rom. Se amestecă foarte bine, apoi se pun 100 ml apă rece şi se amestecă din nou.
3. La această compoziţie se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 35-40 minute, la foc potrivit.
4. Blatul răcit se scoate din formă şi se taie pe orizontală în două foi. Se umple cu crema de ciocolată şi se ornează cu frişcă, ciocolată rasă şi bomboane.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton