Tocăniță de conopidă cu bacon

.

O tocăniţă sănătoasă şi delicioasă care se face foarte repede.

PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 60 min
Ingrediente:
► o conopidă medie
►300 g fasole verde păstăi
►o ceapă roșie
►2 legături ceapă verde
►4 roșii ►200 g ciuperci
►350 g costiță afumată de porc
►sare
►piper negru măcinat
►cimbru uscat și măcinat
►2 linguri ulei de măsline
►o legătură mărar

1. Se curăță ceapa, se spală și se taie. Se călește câteva minute în cratiță, cât să se înmoaie, și se adaugă costița tăiată cubulețe.
2. Separat, se desface conopida în buchețele, se spală bine și se pune să fiarbă în apă clocotită cu o linguriță de sare. La fel se procedează și cu fasolea verde.
3. Se curăță ciupercile, se taie și se pun în cratiță. Se amestecă ușor să nu se zdrobească și se adaugă conopida și fasolea.
4. Roșiile se taie felii potrivite și se pun pe grătar câteva minute, apoi se adaugă în cratiță cu restul legumelor. Se lasă să fiarbă în sucul propriu, se condimentează cu sare, piper și cimbru și se bagă în cuptor să se rumenească ușor. Se servește ornată cu mărar.
Încearcă şi reţeta de conopidă pane!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale