Tartă cu praz

.

O reţetă de vară, sănătoasă, gustoasă şi uşor de făcut!
PORŢII: 8-10
PREPARARE: 30 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente:
Pentru aluat:
►3 gălbenușuri
►250 g margarină
►300 g făină
►un praf sare
►o linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
Pentru umplutură:
►50 g bacon
►2 fire praz
►100 g telemea de oaie
►o legătură mărar
►3 ouă
►2-3 linguri pesmet
►cimbru măcinat și uscat
►4 linguri smântână

1. Se cerne făina, se face o gaură la mijloc și se pun res-tul ingredientelor: margarina moale de la temperatura camerei, sarea, gălbenușurile, zeama de lămâie sau oțetul și se frământă bine.
2. Aluatul se înfășoară în folie de plastic și se bagă la rece. Se scoate, se rulează o dată sau chiar de două ori în intervalul a două ore.
3. În timpul acesta, se curăță prazul, se călește în puțin ulei, doar cât să se înmoaie, și se amestecă cu pesmet, mărar, sare și smântână. Ouăle se bat bine şi se amestecă cu brânza de oaie rasă pe răzătoarea mare.
4. Se scoate aluatul, se întinde cu sucitorul, se aranjează în tava tapetată cu făină și ulei. Pe deasupra se pune compoziţia de praz amestecată cu cea de ouă şi fâșii de bacon și se bagă în cuptor. Se coace la foc potrivit. Se serveşte ornată cu rondele de praz.
Încearcă şi tarte cu roşii uscate şi măsline!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale