Un dulce delicioas care nu se face greu şi e pe placul întregii familii.
PORȚII: 8-10
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40 min
► Ingrediente
►250 g unt
►6 ouă
►300 g zahăr
►250 g făină
►coaja de la o lămâie
►un praf sare
►un plic zahăr vanilat
►300 g afine
►100 g făină de migdale
►zeama de la o lămâie
►zahăr pudră
► Preparare:
1. Se freacă untul cu zahărul pudră. Se pun praful de sare, vanilia și coaja de lămâie.
2. Se adaugă ouăle și, la final, făina cernută. Se încorporează ușor să nu se lase compoziția și se toarnă în tava tapetată cu hârtie pentru copt.
3. Se bagă tava în cuptorul încins la 150˚C și se lasă 25 de minute, cât să capete crustă.
4. Între timp, se stropesc afinele cu zeama de lămâie și se pudrează cu făină de migdale. Se așază apoi pe tartă și se mai lasă în jur de 20 de minute în cuptor. Se pudrează cu zahăr. Încearcă şi tarta cu zmeură!
Foto: Thinkstock