O reţetă italiană numai bună pentru o seară caldă de vară.
PENTRU 2 PERSOANE – PREPARARE: 30 MINUTE FIERBERE: 15 MINUTE
► 1 conservă mică de fasole albă ► 2 morcovi ► 2 legături de ţelină (verdeaţă) ► 2 roşii ► 2 linguri cimbru ► 500 ml supă de legume ► 150 g fasole verde ► 100 g paste tip penne ► sare ► piper măcinat ► 2 linguri busuioc tocat ► 1 lingură parmezan ras
► Pastele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet, după care se scot şi se lasă să se scurgă de apă. Fasolea albă se lasă să se scurgă de apă. Morcovii se taie felii. Ţelina se toacă mărunt. Roşiile se spală şi toacă foarte fin. ► Supa de legume se încălzeşte, se adaugă morcovii, ţelina, roşiile, fasolea verde şi cimbrul şi se lasă 10-15 minute la foc mic. Spre sfârşit, se pun şi fasolea albă şi pastele. Supa se dă cu sare şi piper şi se asezonează cu busuioc şi parmezan ras. Încearcă şi această reţetă de minestrone!
Foto: Northfoto