Supă de legume

.

Nu există nimic mai răcoros şi mai potrivit pentru vară!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30 min
► Ingrediente
► 4 cartofi
►4 morcovi
►2 dovlecei
►200 g ciuperci
►un fir praz
►un ardei gras
►un ardei capia
►o țelină mică
►2 cepe
►frunze de țelină
►o rădăcină pătrunjel
►frunze pătrunjel
►sare
►piper
►2-3 linguri ulei de măsline

► Preparare:

1. Se curăță legumele, se spală și se taie cubulețe. Morcovii, țelina, pătrunjelul și ceapa se călesc 2-3 minute în uleiul de măsline și se acoperă cu apă. Se lasă 10 minute să clocotească, apoi se adaugă restul legumelor. Se presară sare și piper și se fierb la foc potrivit.
2. Se curăţă ciupercile, se spală şi se călesc în puţin ulei de măsline. După aceea, se adaugă şi ele în supă.
3. După ce s-au fiert legumele, se pun 100 ml suc de roșii şi se mai dă într-un clocot. Se servește cu pătrunjel.
Încearcă şi supa cremă de morcovi!
Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton