o supă delicioasă şi răcoritoare. Dacă nu ai făcut niciodată trebuie să o încerci!
PORȚII: 4-6
PREPARARE: 30 min
fierbere: 80-100 MIN
► Ingrediente
► 8 morcovi
►2 cepe roșii
►o legătură ceapă verde
►un ardei roșu
►o legătură mărar
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►2-3 lingurițe ulei de măsline
►o baghetă
►2 lingurițe boia
►praf de usturoi
► Preparare:
1. Se curăță și se spală legumele. Se pun să fiarbă în apă cu sare și ulei de măsline.
2. Se feliază bagheta. Feliile se pun în tava tapetată cu hârtie de copt. Se stropesc cu ulei de măsline și se presară sare, boia și usturoi. Se bagă în cuptor să se rumenească ușor.
3. Se verifică dacă s-au fiert legumele. Se scot din zeamă. Ceapa și ardeiul se dau deoparte și se pasează morcovii. Se adaugă zeama în care au fiert și se obține supa-cremă. Se pun sare și piper și se ser-vește cu mărar și crutoane.
Încearcă şi supa cremă de ţelină!
Foto: Thinkstock