Supă-cremă de dovleac

.

Încearcă această reţetă de supă răcoritoare, uşoară, care se prepară rapid!
 
500 g pulpă de dovleac
1 ceapă
1 linguriţă ghimbir ras
1 lingură ulei
1 lin¬gură zahăr brun
150 ml vin alb
1/2 l supă de legume
1 linguriţă boia
sare
piper
coriandru
1 lingură smântână
3 linguri suc de portocale
De ce este sănătos dovleacul şi cum îl prepari
● Uleiul se încinge la foc mediu, într-o crăticioară. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se amestecă cu ghimbirul, apoi se căleşte uşor, 1 minut.
● Se pune pulpa de dovleac tăiată cubuleţe şi se amestecă 1 minut. Se amestecă şi zahărul şi se mai lasă 2 minute pe foc.
● Se toarnă vinul alb.
● Se pun supa de legume, boiaua de ardei, sare şi piper. Se lasă 20 de minute să fiarbă.
● Între timp, se spală coriandrul şi se rup frunzuliţele.
● Supa se mixează până se obţine un piure.
● Se încorporează smântâna şi sucul de portocale.
● Se mai mixează o dată supa şi se presară sare şi piper.
● Se pune supa în farfurii şi se decorează cu frunze de coriandru sau de pătrunjel.

    
Vedete din Romania Vedete internationale