Încearcă această reţetă de supă răcoritoare, uşoară, care se prepară rapid!
500 g pulpă de dovleac 1 ceapă 1 linguriţă ghimbir ras 1 lingură ulei 1 lin¬gură zahăr brun 150 ml vin alb 1/2 l supă de legume 1 linguriţă boia sare piper coriandru 1 lingură smântână 3 linguri suc de portocale De ce este sănătos dovleacul şi cum îl prepari
● Uleiul se încinge la foc mediu, într-o crăticioară. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se amestecă cu ghimbirul, apoi se căleşte uşor, 1 minut. ● Se pune pulpa de dovleac tăiată cubuleţe şi se amestecă 1 minut. Se amestecă şi zahărul şi se mai lasă 2 minute pe foc. ● Se toarnă vinul alb. ● Se pun supa de legume, boiaua de ardei, sare şi piper. Se lasă 20 de minute să fiarbă. ● Între timp, se spală coriandrul şi se rup frunzuliţele. ● Supa se mixează până se obţine un piure. ● Se încorporează smântâna şi sucul de portocale. ● Se mai mixează o dată supa şi se presară sare şi piper. ● Se pune supa în farfurii şi se decorează cu frunze de coriandru sau de pătrunjel.