Supă-cremă de broccoli

.

O reţetă uşoară şi dietetică, numai bună pentru vara asta.
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 80 min
► Ingrediente
► o legătură ceapă
►un fir mic praz
►500 g broccoli
►o țelină mică
►o rădăcină pătrunjel
►2 lingurițe ulei de măsline
►sare ►piper negru măcinat
►pătrunjel verde pentru ornat

► Preparare:
1. Se curăță legumele, se spală și se pun să fiarbă în apă cu o linguriță de sare și ulei.
2. Broccoli se fierbe separat. Se scoate în sită, se scurge și se pasează cu blenderul.
3. Se verifică dacă au fiert și restul legumelor. Se scot din zeama în care au fiert. Ceapa se dă deoparte, iar restul legumelor se pasează.
4. Piureul de legume se amestecă cu cel de broccoli și se adaugă zeama de legume. Se omogenizează până se obține supa-cremă. Se potrivește cu sare, piper şi pătrunjel.
Încearcă şi sufle cu broccoli!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton