Reţetă: Supă de conopidă cu brânză cu mucegai

.

Un fel de mâncare rafinat.
Deşi sună ciudat, este un preparat super pentru ai tăi.

PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 20 MINUTE

►1 cub supă de legume instant
► 400 g conopidă ► 200 g cartofi
► 100 g brânză cu mucegai
► 300 ml lapte
► 300 ml smântână
► nucşoară ► sare
► piper negru
► leuştean proaspăt

► Se pun la fiert 700 ml de apă, într-o oală mare. Se pune înăuntru cubul de supă şi se fierbe câteva minute. Se adaugă bucheţelele de conopidă, apoi cartofii curăţati şi tăiaţi bucăţele.
► Se adaugă jumătate din brânza cu mucegai tăiată cubuleţe, se lasă să se răcească uşor şi se amestecă cu blenderul. Se pune oala pe foc, se adaugă laptele, apoi smântâna şi se dă din nou la fiert. Se asezonează cu nucşoară, sare şi piper negru măcinat.
► Se serveşte cu restul de brânză rasă deasupra, cu frunze de leuştean şi puţin piper sau nucşoară. E mai gustoasă rece!

    
Vedete din Romania Vedete internationale