Supă de ciuperci şi praz cu asmăţui

.

Supa de ciuperci este sănătoasă şi săţioasă. Încearcă această reţetă delicioasă cu praz şi asmăţui.

►1 praz
► 250 g ciuperci
► 1 lingură ulei
► 400 ml supă de legume
► 100 g lapte de soia
► 1 lingură migdale măcinate
► sare
► piper măcinat
► asmăţui

► Prazul se curăţă, se spală, iar partea albă şi cea verde se taie fâşii. Ciupercile se curăţă şi se taie bucăţi. Se încinge uleiul, se căleşte puţin prazul la foc mic, se toarnă supa de legume şi se lasă la fiert. Se păstrează câteva ciupercuţe, iar restul se pun în oală şi se lasă 10 minute să fiarbă la foc mic. Se scot, se mixează sub formă de piure, se pun la loc, apoi se adaugă laptele de soia şi migdalele, se lasă să mai dea un clocot şi se asezonează cu sare şi piper.
► Supa se pune în castroane şi se decorează cu frunze de asmăţui şi cu ciupercile întregi păstrate.
Încearcă şi salata cu rucola şi ciuperci!
Foto: Northfoto

    
Vedete din Romania Vedete internationale