Suflé de șalău pe pat de spanac

.

Reţetele cu peşte sunt cele mai sănătoase şi nici nu se fac greu. Ai încercat vreodată file de şalău pe pat de spanac?
PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
FIERBERE: 40 min
coacere: 30 MIN
Ingrediente:
►500 g spanac
►4 bucăți filé de șalău
►100 g brânză ementaler
►100 g brânză brie
►4 ouă ►sare ►piper
►3-4 căței usturoi
►2 linguri unt
►un ou fiert pentru decor

1. Spanacul se opăreşte, se potrivește de sare și piper, după gust, iar, spre final, se adaugă usturoiul pisat. Se dă deoparte să se răcorească.
2. Între timp, se pune fileul de șalău pe grătar şi se rumeneşte uşor, pe ambele părți.
3. Separat, se bat ouăle, se adaugă cașcavalul ras, brânza brie tăiată cubulețe şi brânza ementaler.
4. Se tapetează tava cu unt şi se pun spanacul, 2-3 felii de ou fiert pentru decor, fileul de șalău, iar pe deasupra se toarnă compoziția de brânză. Se bagă în cuptor și se lasă până se rumenește ușor brânza de deasupra, apoi se scoate şi se poate servi.
Prepară şi file de şalău cu legume gratinate!
Foto: Thinsktock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton