Suflé quatro formaggi

.

Un sufle delicios cu brânzeturi sănătoase şi gustoase. Se face foarte uşor!
PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente:
►100 g brânză brie
►100 g brânză camembert
►100 g telemea de bivoliță nesărată
►100 g cașcaval ementaler
►100 g smântână
►25 g unt
►4 linguri vin alb dulce
►4 ouă
►5 linguri pesmet
►o lingură făină
►un praf nucșoară
►piper negru măcinat
►unt pentru uns tava

1. Se taie untul cubulețe și se topește în tigaie. Se adaugă smântâna și vinul dulce. Se lasă să se omogenizeze la foc mic, câteva minute.
2. Între timp, se pregătesc brânzeturile. Se taie felii sau cubulețe și se pun în tigaie. Se lasă să se topească împreună și se formează o cremă fină. Se adaugă un praf de nucșoară, sare, dacă mai este nevoie, și, spre final, după ce s-a luat tigaia de pe foc, se adaugă ouăle bătute, pesmetul și făina cernută.
3. Se încorporează ușor și compoziția obținută se toarnă în forma tapetată cu unt. Se coc la 160°C.
Încearcă şi sufle cu broccoli!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale