Specialitate cu sardine

.

Dacă îţi place peştele trebuie neapărat să înveţi cum se face această specialitate delicioasă cu sardine.
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 50-60 MIN
► Ingrediente
► un kg sardine proaspete
►sare
►piper boabe și măcinat
►2-3 morcovi
►3 cepe
►2 ardei
►3 roșii
►o rădăcină pătrunjel
►o legătură pătrunjel
►3-4 linguri ulei de măsline
►un polonic vin alb demisec
►300 g măsline feliate

► Preparare:
1. Se curăță sardinele și se spală. Se așază în tavă și se stropesc cu uleiul de măsline și vinul alb. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la rece aproximativ o oră.
2. În acest timp, se pregătesc legumele. Se curăță și se taie bucăți mai mari. Se aşază în tavă împreună cu peștele. Se adaugă măslinele și se bagă în cuptor la 150-160°C.
3. Se stropesc din când în când cu sosul din tavă ca să nu se usuce.
4. După ce s-a rumenit mâncarea, se serveşte cu pătrunjel.
Încearcă şi salata suedeză cu sardine!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale