Guacamole e un sos făcut din avocado care e foarte versatil. Se poate servi ca atare, ca garnitură la anumite fripturi sau chiar ca sos pentru chipsuri – un aperitiv…
delicios pentru mese festive sau petreceri între prieteni. Iată cum se pregăteşte:
Ingrediente:
2 avocados (sâmburele scos şi luat de pe coajă), 3 linguri de mujdei, 1 linguriţă de sare, 1/2 linguriţă de piper, zeamă de la o lămâie, 1 linguriţă iaurt, roşii taite cubuleţe mici
Se amestecă toate şi se face o pastă. După preferinţă se poate lasă 1 avocado să nu fie aşa piure, adăugându-se mai la sfîrşit, şi atunci pasta va avea şi bucăţele mai mari de avocado.
Se serveşte cu „chips”. De asemenea se poate servi cu „crackers” şi lîngă FAJITAS.
Sfaturi extra:
Poţi servi guacamole imediat după ce îl prepari sau îl poţi păstra chiar câteva zile. Totuşi, e recomandat să-l serveşti imediat. Dacă vrei totuşi să-l păstrezi pentru mai mult de 6 ore, e bine să adaugi o linguriţă de suc de lămâie şi să amesteci bine. Aşa, sosul nu se va oxida.
Când îl serveşti, e bine să-l pui într-un bol de lemn. Folosind suc de lămâie, umezeşte uşor bolul înainte să adaugi sosul guacamole.
Pentru ca sosul tău să arate mai festiv, pune o linguriţă de smântâna în centru, apoi ornează cu frunzuliţe de pătrunjel şi feliuţe de roşii.
Foto: Shutterstock
Află şi alte 37.000 de reţete şi articole, numai pe Gustos.ro!