Somon umplut pe pat de legume

.

O reţetă cum nu se poate mai sănătoasă, indicată şi în cura de slăbire!
PORŢII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 60-80 MIN
Ingrediente:
►8-10 bucăți filé de somon
►2 legături ceapă verde
►o legătură usturoi
►2 ouă
►200 g brânză brie
►350 g sparanghel
►pesmet alb
►cimbru și busuioc verde
►2 linguriţe Delikat Legume
►piper alb și negru măcinat și boabe
►3-4 ardei
►3 cepe
►3 morcovi
►un păstârnac
►100 ml ulei de floarea-soarelui
►200 ml vin alb dulce
►50 ml zeamă de lămâie
►sfoară de bucătărie

1. Se trec bucățile de somn printr-un jet de apă rece și apoi se lasă pe un șervet absorbant să se scurgă bine. Separat, se curăță verdeața, se spală bine și se toacă mărunt.
2. Sparanghelul se opărește în apă cu sare. Ca să nu se destrame, se leagă mănunchiuri. După ce au fiert, se scot în sită să se scurgă.
3. Într-un vas, se adaugă ceapa tocată, usturoiul tocat, cimbrul şi busuiocul, Delikat Legume, ouăle, piperul măcinat și se omogenizează compoziţia. Se adaugă la final pesmetul și brânza tăiată feliuțe. Compoziția se împarte și se întinde pe bucățile de file. Se acoperă cu celelalte bucăți și se leagă cu sfoară alimentară.
4. Morcovii, păstârnacul, ceapa şi ardeii se curăță, se spală și se așază pe fundul unei tăvi. Se stropesc cu ulei și se condimentează cu piper. Se așază apoi bucățile de somon și se stropesc cu vin și zeamă de lămâie. Se bagă în cuptor și, după ce s-au rumenit, se servesc ornate cu sparanghel şi legume coapte.
Încearcă şi reţeta de somon cu legume!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale