Iată cât de uşor se prepară această reţetă delicioasă şi sănătoasă!
PORŢII: 4 PREPARARE: 30 min FIERBERE: 40 min
Ingrediente:
►300 g orez prefiert special pentru salate ►200 g fasole roșie ►200 g ananas proaspăt ►o linguriță șofran ► 2 linguri Delikat Legume ►piper negru măcinat ►2 legături pătrunjel ►4 roșii cherry ►2 ardei capia ►zeama de la 2-3 lămâi ►2-3 linguri ulei de măsline ►2-3 lingurițe oțet balsamic ►o lingură zahăr
1. Se pune un litru de apă la fiert. Se adaugă o linguriță de Delikat Legume și se lasă să clocotească. Se adaugă orezul prefiert și se mai lasă 10 minute. 2. După ce a fiert, se scurge într-o sită deasă și se lasă să se răcorească treptat. 3. Între timp, se pregătesc legumele, se curăță și se spală. Se toacă mărunt și se perpelesc câteva minute în puțin ulei. Se dau deoparte să se răcească. 4. Fasolea roșie se clătește în două-trei jeturi de apă clocotită. Se scurge și se pun într-un bol mai mare. 5. Se curăță ananasul, se taie feliuțe și se amestecă cu orezul și legumele ușor înăbușite. Se pregătește sosul din ulei, piper, Delikat Legume, zahăr, zeamă de lămâie și oțet balsamic. Se toarnă peste ingrediente și se amestecă ușor. Se ornează cu pătrunjel. Încearcă şi pizza cu pui şi ananas!
Foto: Northfoto