O combinaţie de zile de mari.
Perfectă pentru prietenii tăi care îşi anunţă pe ultima sută de metri vizita.
PENTRU 4 PERSOANE – PREPARARE: 45 MINUTE
►2 vinete mari ► 600 g cartofi
► 150 g smântână
► 1/2 legătură de busuioc
► 1 căţel de usturoi
► ulei, pentru călit
► sare de mare
► piper ► busuioc, pentru decor
► Vinetele se spală, apoi se taie felii, pe lungime. Se sărează şi se lasă deoparte, cca 20 de minute.
► Cartofii se spală, se curăţă şi se fierb în apă sărată, cca 20-30 de minute. Feliile de vinete se spală, se lasă să se scurgă şi se călesc în tigaia cu uleiul încins, pe ambele părţi.
► Cartofii se fac piure, apoi se amestecă cu smântâna. Busuiocul tocat mărunt se presară cu sarea de mare, apoi se încorporează în crema de cartofi.
► Fiecare felie de vinete se umple cu crema de cartofi, se dă cu piper, după care se rulează. Se serveşte decorat cu frunzuliţe de busuioc.
Pentru ca rulourile să nu se desfacă, ţine-le până în momentul servirii cu nişte scobitori ascuţite la ambele capete.