Încearcă reţeta delicioasă de raţă cu portocale pentru a-ţi impresiona invitaţii.
►1 raţă mică ► sare ► câteva boabe de piper ► coriandru ► 30 g unt ► 30 g făină ► 3-4 portocale ► 1-2 linguri miere ► suc de lămâie Umplutură: ► 2 felii de pâine prăjită ► 60 g unt ► 2 ouă ► 100 ml smânână 12% ► 100 g ficat de raţă sau de porc ► sare ► 1-2 căţei de usturoi ► nucşoară ► condimente ► 2 linguri pătrunjel tocat ► 30 g migdale tocate
► Se taie pâinea cubuleţe. Untul topit se amestecă cu ouăle şi smântâna şi se pune peste pâine. Se curăţă ficatul, şi se toacă mărunt. Se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă cu pâinea şi ficatul. Se asezonează cu condimente, pătrunjel şi migdale. ► Se dezosează raţa şi se taie un buzunar în spirală, în care se pune umplutura. Se rulează şi se leagă cu sfoară. Se pune rulada în tavă, se dă cu sare şi piper şi se stropeşte cu apa în care au fiert oasele15 minute. Se pune la cuptor şi se coace cca 60 de minute. ► Se stoarce sucul de la 2 portocale. Celelalte 2 se se împart în felii. Se scoate sfoara. Se pune şi untul şi făina, apoi se fierbe. Se strecoară sosul, se pun: miere, suc şi felii de portocale. Încearcă şi reţeta de pui cu portocale!
Foto: Thinkstock