Ruladă cu cremă de lămâie și stafide

.

Încearcă această reţetă delicioasă de desert.
PORŢII: 10-12 bucăţi
PREPARARE: 30 min
COACERE: 40 min
Ingrediente:
►3 ouă
►4 picături esenţă de vanilie
►coaja de la o lămâie
►3 linguri zahăr
►2 linguri făină
►un praf sare
►200 g stafide
►75 ml coniac
Pentru cremă:
►200 g unt
►zeama de la 2 lămâi
►3 gălbenușuri
►250 ml lapte
►o linguriță făină
►6 linguri zahăr

1. Se prepară pentru început crema de lămâ­ie. Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, se adaugă zahărul și esenţa de vanilie. Se toarnă laptele fierbinte și se pun pe foc. Se amestecă continuu, să nu se formeze cocoloașe și, când începe să se îngroașe, se dă deoparte și se lasă să se răcească.
2. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare. Albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul, gălbenuşurile, coaja de lămâie, vanilia, stafidele și, la sfârșit, făina cernută. Se încorporează ușor și se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 150˚C. După ce s-a copt, se scoate din tavă și se rulează într-un prosop de bucătărie umezit.
3. Separat, se freacă untul moale, se adaugă din crema de lămâie puțin câte puțin și, la final, zeamă de lămâie, după gust.
4. Se desface foaia de ruladă din prosop, se umple cu crema de lămâie, se rulează și se lasă la rece, câteva ore.
Încearcă şi rulada de porc cu ciuperci!

    
Vedete din Romania Vedete internationale