Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie

.

Încearcă acest desert aspectuos şi foarte gustos!
PORŢII: 10-12 bucăţi
PREPARARE: 30 min
coacere: 40 MIN
Ingrediente: Pentru blat:
►3 ouă
►125 g unt
►4 linguri zahăr
►250 g ciocolată amăruie
►2 linguri cacao
►3 linguri făină
►un plic zahăr vanilat
►un praf sare
Pentru cremă:
►200 g unt
►3-4 picături esenţă de vanilie
►3 gălbenușuri
►150 ml lapte
►175 g zahăr
►zahăr pudră pentru ornat

1. Se freacă zahărul cu gălbenușurile, se adaugă esenţa de vanilie și laptele fier-binte. Se pun la foc mediu și se amestecă continuu. Când începe să se umfle, se dă deoparte și se lasă compoziţia la rece. Separat, se topește ciocolata la baie de aburi.
2. Pentru blatul de ruladă, se freacă untul cu zahărul. Se adaugă ouăle unul câte unul, apoi ciocolata călduță și, la final, cacaua și făina cernute. Se încorporează și se întinde alautul obţinut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 150˚C. Se scoate şi se rulează într-un prosop de bucătărie umezit.
3. După ce s-a răcit crema de vanilie, se amestecă împreună cu untul frecat spumă. Se desface foaia de ruladă din prosop, se umple cu cremă, se rulează și se lasă la rece. Se servește pudrată cu zahăr.
Încearcă şi rulada de carne cu salvie!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton