Au apărut deja pepenii galbeni de import şi aroma lor este irezistibilă. Cum căldura nu ne lasă deloc în pace, o reţetă raw plină de vitamine este exact ce avem nevoie. Iată recomandarea noastră pentru o îngheţată de vanilie cu pepene galben fără foc. Ingrediente:
2 căni nuci caju înmuiate în apă (migdale, alune, etc.) apă un praf de sare miere sau sirop de agave, în funcţie de cât vrei să fie de dulce 2 linguri unt de cacao topit pulpa de la jumătate de pepene galben 1 păstaie de vanilie Mod de preparare:
Toate ingredientele, mai puţin fructele, se pun în blender şi se mixează până se obşine o compoziţie cremoasă, dar nu foarte groasă. Apoi se pun fructele tăiate în bucăţi măricele. La final, compoziţia se toarnă în boluri de îngheţată, care se pun la congelator.
După câteva ore la rece sunt numai bune de servit.
Poftă bună!
Foto: Shutterstock