Rasol de viţel în vin cu cartofi

.

O reţetă uşoară care se face rapid şi iese delicioasă!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 80 MIN
► Ingrediente
► un kg rasol alb de vițel
►300 ml vin roșu sec
►cimbru verde și uscat
►sare grunjoasă
►3 linguri ulei de măsline
►100 g unt
►piper negru măcinat
►8 cartofi medii

► Preparare:
1. Se porționează bucata de rasol. Feliile se ung cu uleiul de măsline și cu untul moale şi se așază în tavă. Se condimentează cu sare, piper și cimbru și se acoperă cu vin. Se lasă la rece aproximativ 1-2 ore.
2. Separat, se fierb cartofii. Se adaugă o linguriță de zahăr. După ce au fiert, se scot, se răcoresc și se curăță.
3. Se taie cubulețe și se sotează în unt și sare. Se adaugă la final cimbru verde. Se pune și carnea și se rumeneşte la foc mic. După ce s-a făcut, se servește cu garnitura de cartofi.
Încearcă şi rasol de vită cu sos de muştar!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale