Pulpe de pui pe pat de legume

.

Carnea de pui e săătoasă şi pe placul întregii familii. Încearcă această reţetă de pulpe pe pat de legume.
PORŢII: 6
PREPARARE: 45 min
Ingrediente:
► un kg pulpe de pui
►un pachet legume congelate (amestec mexican)
►sare
►piper
►o lingură ulei
►un cub mic de unt

1. Se spală bine pulpele de pui, în două-trei ape. Se pârlesc, dacă e nevoie, apoi se crestează, se dau cu sare şi piper şi se pun la cuptor în tavă cu puţină apă şi câteva picături de ulei.
2. Legumele congelate se fierb separat cu sare şi puţin unt, după care se strecoară de zeamă. În sezonul cald, se pot folosi legume proaspete, la alegere.
3. Când pulpele sunt pătrunse şi aproape rumenite, se scot din tavă. În locul lor, sunt puse legumele, ca un „pat”, iar deasupra se aşază, din nou, pulpele şi se mai dau la cuptor pentru a se rumeni frumos. Dacă sunt prea uscate, se mai adaugă puţină apă. Se servesc calde.
O altă reţetă delicioasă: pulpe de pui cu ciuperci!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale