O reţetă delicioasă care se face foarte uşor!
PORŢII: 4-6 PREPARARE: 30 min coacere: 120 MIN Ingrediente: ►un pui ►8 cartofi ►3 cepe albe ►o căpățână usturoi ►piper ►200 g unt ►2-3 linguri Delikat Legume ►cimbru verde ►2-3 foi dafin ►2 lingurițe zahăr brun ►50 ml vin alb dulce
1. Se spală bine puiul și se opărește în 2-3 ape. Se curăță de pielițe și se unge cu unt atât pe exterior, cât și la interior. Se împănează cu usturoi și cimbru verde. Se condimentează cu Delikat Legume, se adaugă și piper și, la sfârșit, zahărul și vinul. Se acoperă și se lasă 1-2 ore la macerat. 2. Se curăță cartofii între timp. Ceapa se taie rondele și se așază în vasul de lut roman, apoi se aranjează cartofii, se presară foi de dafin și deasupra se pune puiul. 3. Se acoperă cu capac și se lasă la copt, la 180˚C, aproximativ două ore, timp în care nu se desface capacul. Cu 10 minute înainte, se ia capacul și se lasă să se rumenească ușor. Se ornează cu cimbru proaspăt. Încearcă şi pulpele de pui cu ciuperci!
Foto: Thinkstock