Pui picant cu legume

.

Mâncărurile cu pui sunt dietetice şi foarte sănătoase. Iată cum se prepară pului picant cu legume!
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 40 MIN
►Ingrediente
► 300 g fasole verde fideluță
►200 g morcovi
►2 cepe
►2 ardei
►250 g mazăre
►600 g piept de pui
►sare
►boia dulce
►boia iute
►piper negru
►o linguriță zahăr
►busuioc verde măcinat
►ulei pentru prăjit
►oțet balsamic
►2-3 linguri ulei de măsline

►Preparare:
1. Fasolea, mazărea și morcovii se pun în apă clocotită și se fierb 30-40 de minute.
2. Se taie pieptul de pui fâșiuțe și se dau prin sare, zahăr, piper și boia. Se prăjesc în ulei încins.
3. Ceapa și ardeiul se spală și se taie fășii subțiri. Se călesc în uleiul de măsline și se amestecă treptat cu restul legumelor fierte. Se condimentează cu sare şi piper, iar la final se adaugă oțet balsamic.
4. Fâșiile de pui rumenit se pun într-un bol și se servesc cu legume fierte. Se ornează cu pătrunjel sau cu busuioc.
Încearcă şi reţeta de pui la rotisor!
Foto: Thinkstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton