Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai găteşti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.
Timp de preparare: 20 minute
Timp de aşteptare: 24 ore
Timp de coacere: 80 minute
Ingrediente
â–º6 linguri ulei
â–º 1 pui de 1,2 – 1,3 kg
â–ºo linguriţă boia de ardei
â–ºsare
â–ºpiper
â–ºo lingură pastă de roşii
â–ºo legătură pătrunjel
â–º5 linguri de bere
â–ºcimbru
â–ºverdeaţă uscată
1. Se curăţă bine puiul, se spală şi se lasă la scurs. Se presară interiorul cu sare, piper, pătrunjel şi cimbru sau altă verdeaţă, după gust. La exterior se dă cu un praf de sare şi piper.
2. Se amestecă 4 linguri de ulei cu berea, boiaua de ardei, pasta de roşii, sare, piper şi verdeaţă după preferinţe. Se unge puiul cu această marinată şi se lasă la rece o jumătate de oră.
3. Se pune puiul în rotisor, se fixează bine şi se mai unge cu puţin ulei, ca să se formeze o crustă frumos rumenită. Se lasă la fript 55 – 60 minute şi se serveşte cald. Pentru a aroma carnea unei păsări se pun in interior verdeţurile intr-un tifon si se scot când friptura este gata, iar carnea rămâne curată.
Foto: Shutterstock