Pui cu sos picant

.

O reţetă de pui inedită, care va fi pe placul întregii familii.
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
coacere: 60 MIN
► Ingrediente
► 600 g piept de pui
►75 g unt
►rozmarin
►ghimbir
►3-4 linguri ulei de măsline
►o lingură muștar
►250 g piure de sparanghel
►sare
►piper roșu măcinat
►o linguriță curry
►pătrunjel
►o căpățână usturoi
►o lingură zahăr
►100 ml vin rose

► Preparare:
1. Se spală și se taie carnea felii. Se condimentează cu sare, piper și se unge cu muştar, pastă de usturoi și rozmarin.
2. Se spală și se pune sparanghelul să fiarbă în apă cu sare. Puiul se călește pe foc mic, până se rumenește ușor.
3. Separat, se încinge uleiul și se amestecă cu untul, ghimbirul ras, vinul, usturoiul și zahărul. Se clocotesc. Sparanghelul fiert se pasează, apoi se amestecă cu sosul preparat și se dă în fiert. Se adaugă muștar și curry. Se toarnă peste pui și se ornează cu pătrunjel.
Încearcă şi supa chinezească picantă!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale