trebuie să prepari chiar diseară această reţetă gustoasă de pui cu orez!
PORŢII: 4-6
PREPARARE: 30 min
COACERE: 60 min
Ingrediente:
►un pui
►400 g orez
►2 lingurițe ghimbir ras
►un praf nucșoară
►2-3 linguri ulei de migdale
►2-3 linguri Delikat Legume
►piper negru
►un praf șofran
►un litru supă de pui
►ulei
►50 g unt
►cimbru uscat
►4-5 căței usturoi
1. Se alege orezul, se spală bine și se lasă câteva ore în apă călduță. Se adaugă ghimbirul, uleiul de migdale și şofranul.
2. Separat, se curăță puiul și se condimentează cu două linguri Delikat Legume, cu cimbru și piper, se unge cu unt și se prăjește în ceaun, în uleiul bine încins.
3. După ce a căpătat o crustă aurie, se scoate și se lasă să se scurgă de grăsime. Se fierbe orezul în supa de pui, se adaugă restul de Delikat Legume și se bagă în cuptor.
4. Cu 10-15 minute înainte de a opri cuptorul, se pun pe deasupra și bucățile de carne. Se serveşte ornată cu frunze de pătrunjel.
Încearcă şi reţeta de rulouri din piept de pui!
Foto: Northfoto