Delicios şi aspectuos: prăjitură în culori cu creme asortate!
PORȚII: 12 bucăţi PREPARARE: 30 min COACERE: 40 min
► Ingrediente Pentru blat: ► 200 g unt ►250 g ciocolată amăruie ►125 g zahăr ►4 linguri făină ►4 gălbenușuri Pentru cele 2 creme: ►300 g brânză mascarpone ►200 g zahăr pudră ►esenţă de vanilie ►4 gălbenușuri ►200 g ciocolată cu lapte ►30 g unt
► Preparare: 1. Se topeşte ciocolata amăruie la baie de aburi. Se freacă gălbenușurile cu zahărul şi se adaugă sosul de ciocolată răcit. 2. La sfârșit, se pune făina și se încorporează. Se tapetează tava cu unt și cu zahăr tos. Se toarnă compoziția și se coace. 3. Se freacă gălbenușurile cu zahărul şi esenţa de vanilie. Se adaugă brânza mascarpone. Se obține o cremă albă densă. 4. Se scoate blatul. Se topește ciocolata cu lapte. Se adaugă untul și se dă deoparte. Se toarnă crema albă peste blat și se ornează cu ciocolata topită. Încearcă şi această reţetă de desert: prăjitură cu brânză şi afine!
Foto: Thinkstock