Prăjitură „tăvălită”

.

Trebuie să încerci această prăjitură delicioasă! Toată familia va fi încântată!
BUCĂȚI: 30
PREPARARE: 40 min
coacere: 40 MIN
► Ingrediente
Pentru blat:
►6 ouă ►200 g unt
►100 g migdale măcinate
►200 g zahăr ►100 g făină
►coaja de la o lămâie
Pentru cremă: ►250 g unt
►4 gălbenușuri ►100 ml lapte
►150 g zahăr ►30 ml rom
►200 g nucă măcinată
►20 g cacao ►nucă de cocos

► Preparare:
1. Pentru blat se freacă zahărul cu untul moale și se adaugă pe rând ouăle, coaja de lămâie, făina cernută și migdalele. Se pune compoziția în tava tapetată cu hârtie și se coace.
2. Se freacă zahărul cu gălbenușurile și laptele fierbinte și se pun să fiarbă. După ce s-a legat crema, se lasă la rece.Se amestecă apoi cu untul, iar la final se adaugă romul, nuca măcinată și cacaua cernută.
3. După ce s-a copt blatul, se răcește, se taie cubulețe, care se îmbracă în crema de cacao și se tăvălesc prin cocos.
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale