Prăjitură cu frișcă și cremă caramel

.

Un dulce care se face uşor şi are un gust minunat!
PORŢII: 8-10
PREPARARE: 40 min
COACERE: 40 min
Ingrediente: Pentru blat:
►3 ouă
►200 g nucă măcinată
►4 linguri zahăr pudră
►un plic zahăr vanilat
►2 linguri făină
Pentru crema caramel:
►200 g zahăr tos
►6 gălbenușuri
►100 ml lapte
►1-2 picături extract de vanilie
►200 g unt
Pentru crema cu frișcă:
►300 g brânză mascarpone
►300 ml frișcă lichidă
►6 albușuri
►300 ml frișcă naturală
►6 linguri zahăr pudră
►nuci coapte pentru ornat

1. Se separă ouăle, albușurile se bat spumă, se adaugă zahărul pudră și zahărul vanilat. Se pun gălbenușurile frecate cu un praf de sare și, la final, făina și nucile măcinate. Se încorporează ușor și se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 150˚C.  
2. Separat, se caramelizează zahărul și se adaugă laptele fierbinte și gălbenușurile. Se fierb la baie de aburi până ce capătă consistență.
3. În timpul acesta, se omogenizează untul cu mixerul și, după ce s-a răcit crema caramel, se amestecă ușor cu untul.
4. Se bate frișca și se amestecă cu brânza mascarpone și albușurile bătute spumă cu zahăr. Se dau la rece. Se așază foaia pe un platou peste care se întinde un strat gros de brânză mascarpone, unul de cremă caramel și se ornează cu frișcă și nuci coapte.
Încearcă şi prăjitura cu migdale!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale