Prăjitura Eugenia este o reţetă originală şi foarte bună.
Ingrediente:
Pentru blat:
►6 ouă
►6 linguri apă fiartă
►12 linguri zahăr
►12 linguri făină
►un praf de copt
Pentru cremă:
►10 pachete eugenii (20 bucăţi)
►8 linguri zahăr
►un pachet unt
►un litru şi jumătate lapte fiert
►esenţă de rom
►frişcă
►2 linguri cacao
►50 g ciocolată
1. Se separă gălbenuşurile de albuşuri, care se bat spumă cu 4 linguri de zahăr. Restul de zahăr se amestecă cu gălbenuşurile.
2. Se toarnă albuşurile peste spuma de gălbenuşuri, se adaugă cele 6 linguri de apă fiartă amestecând continuu, apoi făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia astfel obţinută se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor în jur de 20 de minute.
3. Blatul, după ce s-a răcit, se însiropează cu sirop din 200 ml apă şi 100 g zahăr.
4. Pentru cremă, eugeniile se fărâmă într-un bol, se adaugă laptele şi se amestecă cu mixerul. Se pun zahărul, untul, esenţa de rom şi cacaua. Se toarnă compoziţia peste blatul însiropat. Se ornează cu frişcă şi ciocolată.
Vezi şi reţeta de prăjitură cu vişine!