Prăjitură cu cremă de brânză și lămâie

.

Un dulce care va plăcea tuturor. Este răcoritor şi fooarte bun!
PORŢII: 10-12
PREPARARE: 30 min
coacere: 30 MIN
Ingrediente:
Pentru blat:
►3 ouă
►3 linguri zahăr
► o lingură făină
►2 linguri nucă măcinată
►un praf sare
►un plic zahăr vanilat
Pentru sirop:
►200 ml apă
►10 linguri zahăr
►4 linguri limoncello
►4 lămâi verzi
Pentru cremă:
►6 gălbenușuri
►300 ml lapte
►2 plicuri gelatină
►300 g frișcă
►200 g brânză ricotta
►coaja de la 1-2 lămâi verzi
►200 g zahăr

1. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu un praf de sare, iar albușurile se bat spumă. Se adaugă zahărul, gălbenușurile, nuca și făina cernută. Se amestecă și se toarnă în tava tapetată cu hârtie. Se coace la foc mediu.
2. Se face siropul. Se pun apa și zahărul să fiarbă și, după ce se leagă, se adaugă limoncello și lămâile tăiate felii subțiri.
3. Se pune între timp gelatina să se înmoaie în apă rece. Se freacă gălbenușurile cu zahărul, se adaugă laptele călduț și vanilia și se pun să fiarbă la foc mediu. După ce au început să clocotească, se pune gelatina și se răcește treptat.
4. După ce s-a răcit crema, se adaugă ricotta și frișca. Se încorporează ușor și se lasă la rece. Se însiropează blatul, se pune crema, iar pe deasupra se aşază feliile de lămâie. Se servește după ce s-a răcit.
Încearcă şi reţeta de prăjitură cu vişine!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale