Uită de dietă şi bucură-te de această prăjitură delicioasă cu ciocolată!
PORŢII: 8-10 PREPARARE: 40 min COACERE: 40-50 min Ingrediente:
► 200 g margarină ►5 ouă ►un praf copt ►50 ml lapte ►200 g zahăr ►200 g făină ►4 linguri cacao ►un plic zahăr vanilat sau esență de vanilie ►coaja de la o portocală Pentru sirop: ►4 portocale ►200 g zahăr
1. Se spală portocalele, se taie felii subțiri cu coajă cu tot, se pun într-o cratiță, se adaugă zahărul și zahărul vanilat și se lasă câteva ore sau de seara până dimineața la macerat. Se pun apoi să fiarbă ca un sirop obișnuit. 2. În acest timp, se amestecă margarina cu zahărul și cu esența de vanilie. Se freacă spumă și se adaugă gălbenușurile, amestecul de lapte și praf de copt, coaja de portocale şi, la final, făina și cacaua cernute. 3. Se încorporează ușor să nu se formeze cocoloașe și se toarnă în forma tapetată cu făină. Se întinde uniform și se bagă în cuptor, la o temperatură de 140-150°C. 4. După ce s-a copt, se scoate pe tavă, se răcește și se însiropează. Se ornează cu coji de portocale.
Foto: Thinkstock