Prăjitură cu ciocolată şi cafea

.

Un dulce delicios. Şi nici nu se face greu!

Ingrediente:
Pentru blat:
►6 ouă
►200 g zahăr tos
►6 linguri cafea fin măcinată
►6 linguri apă rece
►200 g făină
►un pachet praf de copt
►25 g cacao
►100 ml lapte rece
►15 ml esenţă de rom
Pentru cremă:
►250 g margarină Unirea Experta
►400 g cremă de ciocolată
►15 ml esenţă de rom
►25 g cacao
Alte ingrediente:
►200 ml frişcă
►25 g cacao

1. Separaţi ouăle în două vase. Frecați gălbenuşurile cu zahărul până se fac spumă, adăugaţi cafeaua şi câte o lingură de apă, amestecându-le încontinuu.
2. Bateţi bine albuşurile cu un praf de sare şi încorporaţi-le în gălbenuşuri, cu făina, praful de copt şi 25 g cacao. Amestecaţi uşor, de sus în jos, prin răsturnare, ca să nu cadă aluatul.
3. Puneţi la copt la foc mediu, pentru 35 de minute, fără să deschideți uşa cuptorului în primele 10 minute. Apoi scoateţi-l şi lăsaţi-l la răcit. Tăiați blatul în două părţi egale. Însiropaţi cu 100 ml lapte rece amestecat cu rom.
4. Pregătiţi crema: frecați margarina moale cu crema de ciocolată până devine spumoasă. Adăugaţi 15 ml esenţă de rom şi restul de cacao.
5. Întindeţi crema între blaturi. Bateţi frişca bine şi decoraţi prăjitura. Presăraţi cacao.
Încearcă şi acest desert: prăjitură cu glazură!
Foto: Northfoto

    
Vedete din Romania Vedete internationale