Plăcintă cu carne

.

o plăcintă care merită încercată. Se face foarte repede!
Ingrediente:
► 500 g făină
►250 g unt
►2-3 linguri ulei de măsline
►un praf sare
►2 linguri oțet
►125 ml iaurt
Pentru umplutură:
►500 g carne de vită
►2 legături ceapă verde
►o cană vin roșu
►sare ►piper
►2 linguri pastă de măsline
►ulei de măsline
►o lingură pesmet
►cimbru ►4 ouă
►gălbenuș pentru uns

1. Se cerne făina într-un bol, se adaugă ouăle, oțetul, sarea, untul moale și iaurtul. Se încorporează și se frământă câteva minute. Se obține un aluat foarte bine legat. Secretul este ca acesta să fie frământat de câteva ori și băgat la rece.
2. Separat, se toacă ceapa, se călește, se adaugă pasta de măsline și carnea. Se pune vinul și se fierb la foc potrivit. La sfârșit, se condimentează cu sare, piper, cimbru și busuioc.
3. Se întinde aluatul, se împarte pe jumătate. Prima foaie se aşază în tavă, se pune compoziția de carne, se presară pesmet și se acoperă cu cea de-a doua foaie. Se unge cu ou și se crestează. Se coace până se rumeneşte frumos.
Încearcă şi plăcinta haiducească!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton