Plăcintă fragedă cu brânză şi stafide

.

Nu ştii ce prăjituri să faci sau ce mâncare să mai gătesti? Te ajutăm noi, cu cele mai simple şi mai gustoase reţete culinare, perfecte pentru tine şi familia ta.

Ingrediente:

pentru aluat:

â–º 1,2 kg făină 000
â–º 4 ouă  â–º 20 linguri ulei
â–º 10 linguri zahăr
â–º 1 plic zahăr vanilat
â–º 250 g iaurt gras
â–º 2 plicuri praf de copt
â–º 2 linguri zeamă de lămâie
â–º unt şi făină pentru uns tava

pentru umplutură:

â–º 400 g brânză telemea rasă
â–º 2 linguri smântână groasă
â–º zahăr după gust
â–º 2 gălbenuşuri
â–º o esenţă de vanilie
â–º coajă rasă de portocale
â–º 100 g stafide

pentru uns şi ornat:

â–º 2 gălbenuşuri
â–º zahăr pudră vanilat

1. Se bat spumă ouăle cu uleiul, zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă un praf de sare, praful de copt dizolvat în zeama de lămâie, făina treptat şi iaurtul. Se frământă şi se lasă la rece 30 minute. Toate ingredientele pentru umplutură se amestecă.

2. Se întinde aluatul în două foi subţiri. Una din foi se pune în tava unsă şi tapetată cu făină, apoi se toarnă umplutura şi se acoperă cu cealaltă foaie. Se unge cu două gălbenuşuri şi se coace în cuptorul încins, la foc mic, 60-70 minute, până se rumeneşte frumos.

3. Se pudrează cu zahăr, se lasă să se răcească şi se taie bucăţi.

Foto: Shutterstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale