►1 pachet aluat de ştrudele
► 1 pachet mazăre congelată (250 g)
► 2 cepe
► 2 linguri unt
► 1 lingură zahăr pudră
► 2 linguri oţet balsamic
► sare ► piper măcinat
► 2 gălbenuşuri
► 4 linguri smântână
► 100 g brânză de capră
► 3 linguri inele de ceapă verde
În plus:
► tavă de brioşe, diametru 5 cm, înălţime 2 cm
► formă rotundă, ø 7 cm
► unt pentru uns tava
► Din aluatul de ştrudele se taie cu forma rotundă bucăţi de 7 cm diametru. Forma de brioşe se unge cu unt şi se pune cu aluatul, peste care se presară mazărea, apoi se lasă 5 minute la 180°C.
► Se curăţă ceapa şi se toacă mărunt. Se încinge untul într-o tigaie, se căleşte ceapa, se presară zahărul pudră şi se lasă să se caramelizeze. Ceapa caramelizată se amestecă cu oţetul balsamic. Gălbenuşurile se bat cu smântâna, apoi se dau cu sare şi piper.
► Pe aluatul scos de la cuptor se pune, câte puţin, ceapă caramelizată, apoi compoziţia
de de ou cu smântână. Se mai dă la cuptor 10 minute, la foc mediu, până când se încheagă oul. Se scot pe o farfurie şi se decorează cu arpagicul tăiat inele. Încearcă şi această reţetă: Pateuri cu brânză şi parmezan.
Foto: Thinkstock