Pateuri cu brânză

.

Prepară rapid un aperitiv delicios şi sănătos!

PENTRU 20 BUCĂŢI – PREPARARE: 30 MINUTE – COACERE: 10 MINUTE

► 1 pachet aluat (400 g)
► 300 g brânză de vaci
► 200 g brânză cu mucegai
► arpagic proaspăt
► piper măcinat
► 1 ardei gras roşu
► 1 ardei gras verde

►Se întinde aluatul pe planşa de lucru şi se taie 2 felii, de cca ½ cm grosime. Se taie dreptunghiuri de 8×4 cm. Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 10 minute, la 200°C, până când capătă o culoare aurie. Se lasă să se răcească.
► Între timp, se prepară umplutura. Se pun cele 2 tipuri de brânză într-un castron. Se spală arpagicul, se toacă mărunt şi se pune peste brânză (se păstrează puţin pentru decor). Se asezonează cu piperul măcinat şi se amestecă bine. Se pune şi sare, dacă este necesar.
► Se lipesc câte 2 felii de aluat printr-un strat subţire de umplutură de brânză. Se pun pe un platou şi se decorează cu fâşiuţe de ardei gras şi cu fire de arpagic.
Încearcă şi reţeta de pateuri cuşuncă şi parmezan!
Foto: Northfoto

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton