pastele sunt binevenite la orice masă. Încearcă şi această reţetă delicioasă!
PORȚII: 4 PREPARARE: 30 min FIERBERE: 30 MIN
► Ingrediente ►300 g spaghete ►cimbru și busuioc verde ►50 g pastă de roşii ►100 ml apă ►sare ►piper negru ►un praf boia iute ►2-3 linguri ulei de floarea-soarelui ►3-4 căței usturoi ►1-2 frunze oregano ►300 g carne chiftele ►parmezan pentru ornat
► Preparare: 1. Se fierb pastele, apoi se scot în sită și se dau prin jet de apă rece. 2. Separat, se formează chifteluţele și se prăjesc în uleiul încins. Se scot și se scurg pe un șervet absorbant de bucătărie. 3. Se pun la fiert ingredientele pentru sos: pastă de roşii, usturoi pisat, oregano, apă, ulei, sare, boia iute și piper. Se lasă să scadă ușor la foc domol, apoi se pun chifteluţele. 4. Pastele scurse se amestecă împreună cu sosul şi chifteluţele. Se ornează cu cimbru, busuioc și parmezan. Încearcă şi reţeta de paste cu parmezan!
Foto: Northfoto