Paste cu peşte şi legume

.

Pastele sunt delicioase şi merită să încerci şi tu această reţetă foarte simplă.
PORȚII: 4
PREPARARE: 30 min
fierbere: 30 MIN
► Ingrediente
► 400 g paste
►3-4 linguri ulei de măsline
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►3 ardei capia
►o ceapă albă
►o ceapă roșie
►200 g ciuperci
►2 dovlecei
►1-2 legături pătrunjel
►400 g file de păstrăv
►zeama de la 1-2 lămâi

► Preparare:
1. Se fierb pastele. Separat, se spală dovleceii și se taie fâșii.
2. Ciupercile și ceapa se curăță și se taie cubulețe. Se înăbușă în uleiul de măsline încins și se adaugă ardeii tăiați fâșiuțe.
3. Separat, se stropește păstrăvul cu ulei, se condimentează cu sare și piper și se rumeneşte pe grătarul încins.
4. Se scot pastele din apa în care au fiert, se trec printr-un jet de apă rece și se amestecă
cu peștele și legumele înăbu-șite. Se potrivesc de sare, piper și zeamă de lămâie. Se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Încearcă şi această reţetă cu peşte: şalău pane!
Foto: Thinkstock

    
Vedete din Romania Vedete internationale