O reţeta tradiţională pe care trebuie să o faci măcar odată. Le va plăcea tuturor!
PORŢII: 6
Preparare: 40 MIN
Ingrediente:
►500 g brânză proaspătă de vaci
►100 g zahăr
►2 ouă
►un vârf linguriţă bicarbonat de sodiu
►o lingură zeamă de lămâie
►un plic zahăr vanilat
►200 g făină
►coajă de portocală sau lămâie
►100 g zahăr pudră
►smântână
►dulceaţă
1. Se amestecă brânza cu zahărul, ouăle, zahărul vanilat şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie, iar, la sfârşit, făina.
2. Se amestecă la început aluatul cu robotul sau mixerul să se omogenizeze mai bine.
3. Dacă brânza e umedă, se mai pun 1-2 linguri de făină. Aluatul trebuie să fie uşor de format, dar nu prea lipicios.
4. Se formează din aluat bile de dimensiunea interiorului pumnului, se face o gaură la mijloc şi se turtesc puţin.
5. În uleiul încins foarte bine, dar la foc mic, se prăjesc papanaşii pe ambele părţi până când se rumenesc. Se scot pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de grăsime.
6. Se servesc cu smântână, dulceaţă şi zahăr pudră. Încearcă şi reţeta de papanaşi cu cireşe
Foto: Thinkstock