Reţetă de Paella

.

Aceasta este o reţetă tradiţională de paella şi poate fi servită la ocazii speciale şi festive.
Este necesar un timp de pregătire de aproximativ o oră şi jumătate.

Ingrediente:

–    250 g sepie
–    250 g calmari
–    8 creveţi jumbo
–    4 homari sau languste
–    12 midii proaspete
–    2-3 stridii proaspete
–    1 lingură boia dulce
–    Ulei de măsline
–    80 g roşii tăiate în cubuleţe
–    şofran
–    500 g orez
–    2-3 căţei de usturoi
–    1 – 1 ½ litri supă de peşte

Instrucţiuni

Este ideal ca supa de peşte să fie pregătită în casă, folosind capul şi coada unui peşte, ceapă, dafin, sare şi o roşie. Calmarii şi sepia se taie în bucăţi.

Încingeţi ulei în tigaie. Adăugaţi crevetele şi homarul şi prăjiţi 2-3 minute. Apoi, puneţi-i deoparte. În acelaşi ulei, prăjiţi sepia şi calmarul. Atunci când capătă o culoare aurie, adăugaţi roşiile şi usturoiul tocat. Prăjiţi-le până când culoarea devine mai închisă. Apoi, adăugaţi boiaua, amestecaţi totul şi adăugaţi orezul.
Amestecaţi foarte bine un minut, turnaţi supa caldă de peşte deasupra şi mai adăugaţi un căţel de usturoi tocat.

Păstraţi orezul pe foc mediu spre mare. După aproximativ 10 minute, adăugaţi creveţii şi homarul, midiile şi stridiile. Ţineţi oala pe foc încă 5 minute.

Recomandări


Atunci când orezul este gata, luaţi-l de pe foc şi aşteptaţi 2-3 minute până să îl aşezaţi în farfurie!

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter
buton