Vă mai aduceți aminte de pandișpanul pufos și delicios pe care vi-l pregăteau bunicile și mamele în copilărie? Pandișpanul este unul dintre cele mai gustoase și ușor de preparat deserturi și poate fi combinat cu fel de fel de dulcețuri, creme, glazuri, fructe sau chiar cu diverse sortimente de înghețată.
Pandișpanul se numără printre deserturile pe care le poate pregăti oricine, chiar și cei mai puțini experimentați în arta gătitului. O rețetă clasică de pandișpan pufos, cu care nu veți da greș, este cea a celebrei doamne a bucătăriei românești Sana Marin. Această rețetă este ideală și ușor de reținut deoarece urmează un principiu culinar ușor de reținut – cantitățile tuturor ingredientelor sunt egale.
Se bat bine de tot ouăle întregi cu zahărul vanilat, până capătă o textură cremoasă, iar volumul lor a crescut de 2 — 3 ori. Se adaugă făina și se amestecă până când compoziția devine omogenă. Se toarnă compoziția într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie şi se coace la foc potrivit, timp de o oră.
Citește gratuit ediția de iunie a revistei Unica. O găsești AICI.
Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul vanilat şi se bate bine, astfel încât albuşul să se întărească ca pentru bezele. Apoi, se amestecă ușor gălbenuşurile cu albuşul și făina până când totul devine omogen. Se unge o formă bine cu unt, se presară făina, se toarnă compoziția şi se coace o oră la foc potrivit.